LLIBRE del pare PEP FRIGOLA “DE L’ÀFRICA A L’EMPORDÀ”

JA HA SORTIT EL LLIBRE del pare PEP FRIGOLA “DE L’ÀFRICA A L’EMPORDÀ”

Us trasmetem les seves pròpies paraules que ens endisen de ple en allò que representa aquesta obra.

És amb molt de goig que us ho comunico. No tant perquè sigui el “meu llibre”, sinó perquè sóc ben conscient que és el “nostre llibre”. I, fins i tot, m’atreveixo a dir que és el “seu llibre”, el de tota la gent amb qui he viscut i conviscut (benviscut o malviscut). Potser, la filosofia de vida dels africans amb qui he tingut la sort de compartir el ser i no ser quotidià m’ha ensenyat millor això tan fonamental de “jo sóc o no sóc, perquè nosaltres som o no som”.

En el pòrtic hi expresso l’agraïment a les persones que han col·laborat en determinades tasques, però no em puc pas estar de referir-me a tanta i tanta gent anònima que també hi té reflectits trossets de vida personal i molta història social. Potser, només és un esglai de por o un profund respir d’alliberament o una gran rialla de felicitat o l’últim badall que clou un llarg període de patiment. Les pendolades de vida i de mort fan que cada persona i tot el col·lectiu humà siguin sempre i arreu un pou immens de saviesa, un colossal vis sens fi de ciència. Moltíssimes persones no han anat mai a estudi, però han après a viure i a conviure més que ningú. Per escreix, han sabut donar exemple i ensenyar als altres què val i què no val la pena de viure.

Desitjo de tot cor que tothom en tregui el profit que li convé. Que l’aventura que vàrem començar junts o la que ens ha permès de trobar-nos bo i fent camí sigui sempre un esperó per tirar endavant.

Si esteu interessats aquí trobareu la presentació del llibre que va fer, al C.C. Sant Andreu de  Barcelona, https://youtu.be/XmfOOh0Wh1k

Si esteu interessats amb adquirir el llibre demaneu-lo a: dnigercatbcn@hotmail.com

De l’Àfrica a l’Empordà

Entrada similar