Les mirades del Níger

Exposició interactiva basada en les sensacions que desperten les mirades recollides al Níger pel fotògraf Xavier Torner. La primera exposició es va realitzar del 5 al 20 de Maig del 2011 al Centre Cívic Sant Andreu c/ Gran de Sant Andreu, 111 / 08030 Barcelona / Tlf: 93 311 99 53 /

Pla de treball per l’exposició: “Les mirades del Niger ”

Propostes per a les escoles
Aquesta proposta didàctica és una eina per ajudar els alumnes a reflexionar abans o després de la visita a l’exposició.
L’objectiu de les activitats proposades, de les competències que es treballen i de la metodologia triada és informar, donar a conèixer, analitzar i treure conclusions sobre les característiques i la situació del Níger i del continent Africà. Alhora que puguin observar les diferències amb el nostre mon occidental i el tipus d’informació que rebem d’aquest país.
Un altre objectiu és incloure en el currículum dels diferents cicles una sèrie d’aspectes que no hi son explícitament i que els ajudarà a crear empatia i consciència solidària amb aquest país. Per tant, la metodologia emprada està basada en activitats individuals i en activitats en grup treballant de manera cooperativa.
Proposem un seguit d’activitats adaptades a l’edat i els objectius dels diferents cicles d’aprenentatge però, lògicament, el professorat podrà escollir les que s’adaptin millor al seu alumnat i afegir les que creguin oportunes.   
Dipòsit Legal Gi 936 2014 / Dipòsit Legal Gi 937 2014

Es va proporcionar un full als assistents on es va demanar que anotessin les sensacions que els hi produïen les fotos, els resultats:

Adjectius propossats:

Agradable, Alegria, Amable, Amistosa, Bondadosa, Cansada, Carinyosa, Concentrada, Curiosa, Decisio, Divertida, Dolor, Dura, Enfadada, Esperança, Felicitat, Forta, Greu, Lliure, Melancolica, Natural, Noble, Patiment, Profunda, Protecció Materna, Romantica, Satisfaccio, Tendresa.

Adjectius afegits pel public:

Acceptacio, Acollida, Advertencia, Agraida, Amor, Angoixa, Aplicada, Aprendre, Atenta, Auxili, Bellesa, Benvinguda, Brillantor Als Ulls, Calor, Companyerisme, Complicitat, Conformitat, Contradicció, Contrast, Creu, Cuidador, Descobrir, Desconfiada, Dolça, Dubte, Dubte, Esforç, Expectant, Experiència, Extranyesa, Familia, Fermesa, Fraternitat, Futur, Generosa, Hipocresia, Hospitalitat, Il.Lusio, Incomprensió, Indignacio, Ingenuitat, Injusticia, Inocencia, Inquietud, Interes, Intriga, Ironia, Joia, Juganera, Lluita, Maternitat, Neguit, No Entenc, Pacient, Pau, Pau Interior, Pena, Pensativa, Perill, Permisiva, Perplexitat, Poder, Por, Preocupacio, Presonera, Reflexiva, Resignada, Sabiduria, Saviesa, Segura, Senzillesa, Serenitat, Serietat, Simpatica, Sinceritat, Soletat, Solidària, Somiadora, Sorpresa, Supervivencia, Tranquilitat, Treball, Tristor, Vincle, Vivencia.

Les mes votades:

Les mirades al CEIP els Alocs 

Espai 30 (Sala Ivanow) Sant Andreu Barcelona ( Octubre 2013 )


Exposició “Les Mirades del Níger” Sep 2014
A la Facultat d’Educació Social i Treball Social Pere Tarrés

Exposició a l’Escola Baró de Viver (Gener 2016)

Entrada similar