La campanya DENIP 2018 inclou a DNíger.cat!

La campanya DENIP ha estat sobre els Protagonistes de la Pau. Els alumnes de les escoles de Figueres i de Girona tenien encàrrec de buscar informació sobre diferents personatges que els hi hem proporcionat, però també han buscat ells pel seu compte d’altres més propers. Entre ells està la nostra associació.

EL LLIBRE DELS PROTAGONISTES

De tota la feinada duta a terme pels nens i nenes de les escoles de Girona i Figueres que han participat a la campanya coorganitzada per la Coordinadora i els ajuntaments de Girona i Figueres, en queda un gran llibre de biografies, amb una seixantena d’entrades sobre persones com Eileen Kampakuta, aborígen australiana nascuda al desert, que va va lluitar perquè no es construís un abocador nuclear en el seu territori, o Marley Dias, una nena afroamericana que ha impulsat la iniciativa #1000blackgirlbooks perquè a les nenes negres del seu país, no els passés el mateix que a ella: que no s’identificaven amb les protagonistes, sempre blanques, dels llibres i contes que els feien llegir a l’escola.

Però el llistat de noms és molt ampli i divers: Arcadi Oliveres,  el grup musical Txarango, l’advocada Shirin EbadiPere Casaldàliga, Nadia Ghulam, Jane Goodall,  Wangari Maathai o Jordi Sargatal.

En el llibre també hi trobareu biografies més anònimes que són de l’àmbit  local i que han estat seleccionades i confeccionades per les mateixes escoles: la de Jordi Planas(Agenda Llatinoamericana)Guillem Jiménez (Girona Acull), Txell Trias (ACAPS Girona), Jan Millastre (GERD) o Lluïsa Geronès (ÀKAN), al costat d’entitats com la Cooperativa El TràmecIADEN o Dníger.cat .  Les biografies estan il·lustrades pels dibuixos dels 2.000 nens i nenes de Girona i Figueres que han participat a la campanya pel DENIP 2018.

Entrada similar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*