Expulsió embaixades

Sefons RFI: La junta nigeriana ha pres la decisió d’expulsar, a més de l’ambaixador francès, els representants dels Estats Units, Alemanya, Nigèria i Costa d’Ivori. El cap del Consell Nacional per a la Salvaguarda de la Pàtria, el general Tiani, n’ha estat personalment responsable. Les notes verbals van ser redactades pel Ministeri d’Afers Exteriors de Nigèria.

Però si el correu del diplomàtic francès arribava a la seva destinació, els dels altres ambaixadors eren retinguts en l’últim moment. Es diu que les diferències van sorgir dins dels rangs superiors de l’exèrcit. Alguns temen l’aïllament del país. “Hem de continuar allunyant-nos de França, però no retallar alhora amb altres països occidentals, perquè tenen interessos al Níger i els necessitem”, diuen.

Però si l’ordre es va donar al Ministeri d’Afers Exteriors nigerià de negar les cartes enviades a altres cancelleries, també va ser per consell d’un antic diplomàtic nigerià. El seu argument: “comença per França, veuràs que altres països seran més comprensius amb tu. »

Entrada similar