Projecte Salut Gaya VIH Famílies

A principis de febrer, hem mantingut una xerrada amb el missioner Isidro Izquierdo, responsable de la missió de Gaya, Níger.

A Gaya col·laborem amb el projecte Salut Gaya VIH Famílies.

Un cop aconseguit que l’hospital referent es faci càrrec de proporcionar també l’antibiòtic que necessiten els malalts de sida, objectiu de la primera fase del projecte Salut Gaya VIH, s’ha cregut necessari canviar la preferència de l’ajuda i fer-la més personalitzada i anònima per l’estigma que els hi representa que es conegui que pateixen aquesta malaltia.

Ens explica que s’està ajudant a 14 famílies molt vulnerables que són portadors del VIH tant la mare, el fill/a o tots dos, i l’ajut és perquè puguin obrir un petit negoci que els ajudi a millorar els ingressos i també a començar a independitzar-se. L’ajut és de 30.000 Cfa (45€) al mes.

L’Isidro ens comenta que fa uns mesos que ha començat amb les ajudes i els resultats són molt satisfactoris. Han començat a obrir petits comerços com: cria de xais, venda de menjar preparat, venda d’espècies o venda de cebes al mercat i d’altres. Reconeix que s’ha pogut notar els canvis tant en la salut com a nivell personal.

Les trobades per fer el seguiment, a part de les visites com clients, també és fan a llocs comuns de total incògnit, per evitar que ningú pugui pensar que estan malalts.

Des de DNíger.cat col·laborem econòmicament, amb els donatius recollits al concert benèfic del Cor Jove de Sentmenat i també amb una part dels fons propis de l’entitat.